PRODUKTY

BUŁKA TARTA PSZENNA CHRUPIĄCA

Chrupiąca bułka tarta wytwarzana na bazie bułki pszennej, jednak o większej frakcji, wynoszącej ok. 3 mm, zauważalnej również po wysmażeniu. Obecność w składzie kwasku cytrynowego sprawia, że jest to produkt szczególnie polecany do panierowania ryb. Nadaje potrawom wyjątkową barwę oraz idealną chrupkość.

Produkt o najwyższej, stałej jakości, wyłącznie na naturalnych składnikach. Długi okres przydatności do spożycia – 12 miesięcy.

Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, kwasek cytrynowy, kurkuma.

Gramatura opakowania: 250g

Jedna porcja (30g) zawiera

Energia

450kJ / 106 Kcal

Tłuszcz

0,54g

Kw. tł. nasycone

0,15g

Cukry

1,5g

Sól

0,48g

5%*

<1%*

<1%*

2%*

8%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej dorosłej osoby (8400kJ/2000kcal). Wartość energetyczna 100g: 1499 kJ/354 kcal

BUŁKA TARTA PSZENNA

Najbardziej popularny rodzaj bułki tartej, wytwarzany z pieczywa pszennego bezpośredniego wypieku – specjalnie na potrzeby produkcji bułki tartej.

Produkt o najwyższej, stałej jakości, wyłącznie na naturalnych składnikach. Długi okres przydatności do spożycia – 12 miesięcy.

Składniki: mąka pszenna 78%, woda, drożdże, sól.

Gramatura opakowania: 450g

Jedna porcja (30g) zawiera

Energia

450kJ / 106 Kcal

Tłuszcz

0,54g

Kw. tł. nasycone

0,15g

Cukry

1,5g

Sól

0,48g

5%*

<1%*

<1%*

2%*

8%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej dorosłej osoby (8400kJ/2000kcal). Wartość energetyczna 100g: 1499 kJ/354 kcal

BUŁKA TARTA KUKURYDZIANA CHRUPIĄCA

Bułka o zwiększonej, regularnej granulacji, gwarantującej efekt chrupkości. Produkt ekstrudowany dla poprawienia strawności zawartych w nim składników pokarmowych. Nie zawiera glutenu. W procesie panierowania nie wymaga użycia jajek. Zachowuje swoje właściwości podczas mrożenia opanierowanych produktów. W trakcie smażenia nie przypala się i nie chłonie tłuszczu.

Produkt o najwyższej, stałej jakości, wyłącznie na naturalnych składnikach. Długi okres przydatności do spożycia – 12 miesięcy.

Składniki: mąka kukurydziana, mąka z ciecierzycy.

Gramatura opakowania: 200g

Jedna porcja (30g) zawiera

Energia

310kJ / 74 Kcal

Tłuszcz

0,36g

Kw. tł. nasycone

0,02g

Cukry

0g

Sól

0,01g

4%*

<1%*

<1%*

0%*

<1%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej dorosłej osoby (8400kJ/2000kcal). Wartość energetyczna 100g: 1553 kJ/371 kcal.

BUŁKA TARTA PSZENNA PAPRYKOWA

Bułka tarta z dodatkiem papryki, wytwarzana na bazie bułki pszennej, a więc z pieczywa pszennego bezpośredniego wypieku. Posiada regularną sypkią fakturę i naturalny pomarańczowy kolor. Nadaje potrawom wyjątkowy wygląd i gwarantuje uzyskanie apetycznej, chrupiącej panierki.

Produkt o najwyższej, stałej jakości, wyłącznie na naturalnych składnikach. Długi okres przydatności do spożycia – 12 miesięcy.

Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, ekstrakt papryki.

Gramatura opakowania: 250g

Jedna porcja (30g) zawiera

Energia

449kJ / 106 Kcal

Tłuszcz

0,5g

Kw. tł. nasycone

0,15g

Cukry

1,2g

Sól

0,42g

5%*

<1%*

1%*

1,3%*

7%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej dorosłej osoby (8400kJ/2000kcal). Wartość energetyczna 100g: 1494 kJ/352 kcal.

BUŁKA TARTA PSZENNA PROWANSALSKA

Bułka tarta pszenna z pieczywa bezpośredniego wypieku, wzbogacona idealnie wyważoną mieszanką świeżych ziół, które nadają potrawom wspaniały aromat. Dzięki precyzyjnie utrzymywanej recepturze, stosowanie bułki pszennej prowansalskiej, gwarantuje idealną powtarzalność smaku przygotowywanych potraw. Nie przypala się podczas smażenia.

Produkt o najwyższej, stałej jakości, wyłącznie na naturalnych składnikach. Długi okres przydatności do spożycia – 12 miesięcy.

Składniki: mąka pszenna 78%, woda, drożdże, sól.

Gramatura opakowania: 400g

Jedna porcja (30g) zawiera

Energia

450kJ / 106 Kcal

Tłuszcz

0,54g

Kw. tł. nasycone

0,15g

Cukry

1,5g

Sól

0,48g

5%*

<1%*

<1%*

2%*

8%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej dorosłej osoby (8400kJ/2000kcal). Wartość energetyczna 100g: 1499 kJ/354 kcal