Paniery suche

Paniery predust

Idealnie sprawdzają się jako paniery wstępne, do osuszania mięsa przed właściwym panierowaniem. Bardzo dobrze chłoną wodę, przez co są także stosowane jako paniery wewnętrzne, tzw. wypełniacze.


 

Dedykowane zastosowanie: paniery wstępne, paniery wewnętrzne np. kebab, kotlety mielone, farsze;
Dostępne frakcje: max 1,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 15 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery pszenne naturalne

Najbardziej uniwersalne paniery o naturalnym wyglądzie bułki pszennej. Dostępne ze skórką lub bez skórki oraz z możliwością dopasowania składników.


 

Dedykowane zastosowanie: klasyczne panierowanie mięsa, np. kotletów schabowych, devolay;
Dostępne frakcje: max. 2,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 20 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery z papryką

Rodzaj panierów naturalnych wypiekanych ze specjalnego pieczywa pszennego z dodatkiem papryki w proszku. Produkty o wyrazistym pomarańczowym kolorze. Nadają panierowanym produktom pomarańczowo-złocisty kolor.


 

Dedykowane zastosowanie: panierowanie krokietów, medalionów, paluszków rybnych;
Dostępne frakcje: max. 2,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 20 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery z kurkumą

Wariant panierów naturalnych z dodatkiem kurkumy w proszku.  Produkt o żółtym wybarwieniu, który po wysmażeniu nadaje produktom jasno złocistego koloru.


 

Dedykowane zastosowanie: panierowanie mięsa drobiowego, schabu, warzyw;
Dostępne frakcje: max. 2,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 20 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery corn flakes

Apetycznie postrzępiona, złocista, chrupiąca panierka z płatków corn flakes. Alternatywa dla  panierów na bazie mąki pszennej.


 

Dedykowane zastosowanie: nuggetsy, polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, stripsy;
Dostępne frakcje: 3 rodzaje rozdrobnienia;
Oferowane opakowania: 8 kg, 10 kg, 17 kg;
Paniery suche

Paniery breader

Produkty po usmażeniu posiadają charakterystyczne dla kurczaka w amerykańskim stylu płatki. Panierka jest złota, chrupiąca i pulchna. Najlepsze efekty uzyskuje się w połączeniu z panierem mokrym. Dostępne również gotowe systemy panierujące.


 

Dedykowane zastosowanie: panierowanie mięsa drobiowego;
Dostępne frakcje: paniery mączne;
Oferowane opakowania: 3 kg, 20 kg;