Paniery suche

Paniery predust

Idealnie sprawdzają się jako paniery wstępne, do osuszania mięsa przed właściwym panierowaniem. Bardzo dobrze chłoną wodę, przez co są także stosowane jako paniery wewnętrzne, tzw. wypełniacze.


 

Dedykowane zastosowanie: paniery wstępne, paniery wewnętrzne np. kebab, kotlety mielone, farsze;
Dostępne frakcje: max 1,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 15 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery pszenne naturalne

Najbardziej uniwersalne paniery o naturalnym wyglądzie bułki pszennej. Dostępne ze skórką lub bez skórki oraz z możliwością dopasowania składników.


 

Dedykowane zastosowanie: klasyczne panierowanie mięsa, np. kotletów schabowych, devolay;
Dostępne frakcje: max. 2,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 20 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery z papryką

Panier naturalny z dodatkiem papryki w proszku. Produkt o pomarańczowym wybarwieniu, który po wysmażeniu nadaje produktom pomarańczowo złocistego koloru.


 

Dedykowane zastosowanie: panierowanie krokietów, medalionów, paluszków rybnych;
Dostępne frakcje: max. 2,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 20 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery z kurkumą

Wariant panierów naturalnych z dodatkiem kurkumy w proszku.  Produkt o żółtym wybarwieniu, który po wysmażeniu nadaje produktom jasno złocistego koloru.


 

Dedykowane zastosowanie: panierowanie mięsa drobiowego, schabu, warzyw;
Dostępne frakcje: max. 2,0 mm;
Oferowane opakowania: 5 kg, 20 kg, big bag;
Paniery suche

Paniery corn flakes

Apetycznie postrzępiona, złocista, chrupiąca panierka z płatków corn flakes. Alternatywa dla  panierów na bazie mąki pszennej.


 

Dedykowane zastosowanie: nuggetsy, polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, stripsy;
Dostępne frakcje: 3 rodzaje rozdrobnienia;
Oferowane opakowania: 8 kg, 10 kg, 17 kg;
Paniery suche

PANKO panierka typu japońskiego

Struktura panierki Panko sprawia, że podczas smażenia potrawa chłonie znacznie mniej oleju, co
wpływa na poprawę walorów smakowych i dodaje potrawom lekkości.
Panierkę Panko można użyć do zagęszczania zup i sosów, zamiast mąki z wodą lub skrobi
kukurydzianej. Można też wykorzystać ją zamiast jajek jako środek wiążący do klopsów czy mielonych
kotletów.


 

Dedykowane zastosowanie: owoce morza, ryby, mięsa, warzywa, sery;
Oferowane opakowanie: 150 g; 1 kg; 10 kg;